Regio: Toscana, Italie
Druif: sangiovese, colorino
Proef: Een elegante smaak, die wordt gekenmerkt door de nodige levendigheid en frisheid, met kersen en aangename zuren, in de afdronk een lichte stevigheid van wat tannines.
Bodem: De druiven komen van vijf verschillende bodemsoorten in Brolio: Macigno del Chianti (zandsteen), Scaglia Toscana (Galestro), Monte Morello (Alberese), Marine Deposit (zanderig met klei) and Ancient Fluvial Terrace (slibafzettingen met klei).
Beschrijving: De Brolio, een Chianti Classico, wordt gemaakt van 95% sangiovese, aangevuld met 5% colorino. De wijngaarden hebben een overwegend zuidelijke expositie, zodat de druiven zolang mogelijk van de zon genieten. Ze staan op verschillende hoogtes, tussen 280 en 480 meter. Hoe hoger de wijngaard, hoe groter het verschil tussen dag- en nachttemperatuur, wat bijdraagt aan het behoud van de zuurgraad.