Regio: Cape Town, Zuid Afrika
Druif: pinotage
Proef: Een zijdezachte smaak met elegante tannine (typisch voor Durbanville terroir), een rond en sappig mondgevoel welke de wijn rond maakt.
Geur: De wijn heeft een expressieve geur. Rood fruit en een hint van zwarte kers, gecombineerd met gebrand eiken.
Beschrijving: De druiven worden met de hand geplukt, waarna ze worden ontsteeld en gekneusd in deels roestvrijstalen gistvaten en deels tradionele open “kuipe”. Het gekneusde fruit ondergaat voorafgaand aan de fermentatie een drie-daagse koude maceratie. Tweemaal daags wordt er remuage toegepast. Bij de open gistvaten wordt er elke vier uur ‘gepunched’ waarbij één délestage wordt uitgevoerd tijdens de alcoholische vergisting. De fermentatie duurt 6 dagen met een maximumtemperatuur van 27 ºC. Na het persen van het sap wordt er 15% van het sap in vaten overgebracht voor een malolactische vergisting. Het overige deel ondergaat malolactische vergisting in tanks. De eikenhouten vaten, waarin de wijn voor de botteling nog 12 maanden rijpt, zijn voor 60% Frans en voor 40% Amerikaans. Van de vaten is 40% nieuw, de rest wordt voor het tweede of derde jaar gebruikt.