Regaleali Nero d'Avola doc - ristorante La Mia & winkel La Mia

Regaleali Nero d’Avola doc

Regio:  Sicilia, Italië

Druif: nero d’avola

Proef:  Stevige smaak, met kruiden en bitter

Wijnbodem:  De wijn heeft 6 tot 8 maanden gerijpt op eikenhouten vaten.

Beschrijving: Nadat de cabernet sauvignon beroemd was geworden, ontdekten de wijnschrijvers dat er bij Regaleali nog meer goede rode wijnen werden gemaakt. Met de eigen druiven wordt de Regaleali Rosso gemaakt, een wijn die iets anders smaakt dan men gewend is. Wat pittiger en steviger, niet zo glad en soepel. De wijn heeft 6 tot 8 maanden gerijpt op eikenhouten vaten.
Het wijnhuis Tasca d’Almerita gebruikt voor deze wijn een duurzame sugar-cane based kurk.
Tasca d’Almerita heeft het SOStain- en VIVA-bedrijfscertificering. De certificeringen tonen aan dat het domein streeft naar verbetering in duurzaamheid, economie en samenleving als geheel.

Dé plek voor een vleugje Italië
op Nederlandse bodem.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief
en wij houden je op de hoogte.

v